Zemiakové placky

Zemiaky nastrúhané najemno, 1-2 vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, cesnak a cibuľa podľa chutí, špaldová hladká múka – môže byť aj celozrnná alebo obyčajná múka – cesto skôr redšie. Na masti alebo oleji upečieme placky.

Môžeme plniť rôznymi mäsovými plnkami, restovanou pečienkou či dusenou zeleninou. Kto mäso obmedzuje, môže vyskúšať tento recept: Do ochutenej vriacej vody(soľ, vegeta, bujón alebo zvyšok vývaru) dáme variť sójové kocky cca 5 minút. Scedíme, ale vývar si necháme.
Kocky mäsa nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca alebo panvice dáme olej alebo masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a orestujeme.
Pridáme sójové mäso, zeleninu nakrájanú na tenké pásiky – mrkva, zeler, petržlen, paštrnál, kaleráb, kto má rád, môže pridať malé kúsky brokolice alebo karfiólu, hrášok a pod.
Dusíme a podľa potreby podlievame vývarom, ale tak, aby to nebolo riedke. Ak sme predsa len dali viacej vody ,zahustíme nastrúhaným zemiakom alebo Solamylom. Ochutíme červenou mletou paprikou, chilli … Placku naplníme zmesou, preložíme napoly. Podávame so zeleninovým šalátom.

 

 

Archív článkov nájdete tu.

Informačný portál Inak obdarení vám prináša zaujímavé čítanie.