Burko

Spoločnými silami zvládneme všetko

Iveta Burianeková Jedlá z mäsa Recepty

Židovská pečienka

Suroviny
250gr bravčovej masti
200gr kuracích pečienok
3 veľké strúčiky cesnaku
trochu čierneho ml. korenia
kávová lyžička sladkej mletej papriky

Príprava:
V hrnci rozpustíme masť, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané pečienky, necháme asi päť minút povrieť, pridáme čierne korenie a červenú ml. papriku. Po premiešaní stiahneme z ohňa. Vylejeme do sklenenej misky, za občasného premiešania necháme vychladnúť a dáme do chladničky stuhnúť.

 

Recept som odkukala z relácie Bez servítky, ktorý robila Lenka Košická. Originál recept tu.

S čerstvým chlebíkom z domácej pekárne je vynikajúca.