Burko

Spoločnými silami zvládneme všetko

Iveta Burianeková Jedlá z mäsa Recepty

Zapečené bravčové rezne s cestovinou

Suroviny
bravčové stehno na rezne
uvarená cestovina
uvarená ryža
3 vajcia
trochu mlieka
cesnak
soľ
Marináda:
4 vajcia
cesnak
kečup
horčica
soľ
korenie
olej
wolčestrova omáčka

Postup:
Stehno nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a dáme do pripravenej marinády.
Na marinádu použijeme všetky suroviny napísané hore. Môžete si ešte podľa chuti pridať aj iné suroviny napr. sójová omáčka, cibuľa a rôzne koreniny……Necháme niekoľko dní v chladničke.
Rezne opečieme na rozpálenom oleji a necháme podusiť.
Pekáč vymastíme olejom a dáme tam uvarenú cestovinu (makaróny). Na tie dáme ryžu
a poukladáme mäso, polejeme šťavou z vývaru. Na vrch zasa makaróny. Zalejeme rozšľahanými vajíčkami zmiešanými s cesnakom a mliekom. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.

 

Je to výborné!