Burko

Spoločnými silami zvládneme všetko

Iveta Burianeková Jedlá z mäsa Recepty

Rybie filé s volským okom

Rybie filé s volským okomSuroviny na filé:
Filé
olej + maslo
soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika
tavený syr bambino
cesnak
vajcia
Suroviny na omáčku:
Výpek z filé
kyslá smotana
mlieko
trochu múky

Postup:
Rybie filé som nechala rozmraziť. Posolila a okorenila. Nechala som to v chlade postáť 2 hodinky. Potom som na panvici rozohriala olej s maslom a filé sprudka opiekla. Opečené vložila do maslom vymasteného pekáča. Každý kúsok som potrela pomazánkou ( vymiešaný syr bambino s cesnakom, soľou a mletou sladkou paprikou). Na každý kus som rozbila vajíčko. (Po upečení vznikne volské oko). Ochutila soľou a mletým korením. Posypala petržlenovou vňaťou a dala piecť do rúry. Pred dopečením je vhodné posypať postrúhaným syrom. Ja som nakrájala na malé kúsky.

Ako urobíme omáčku?
Výpek som rozmixovala s vodou a dala prevrieť. Zahustila som kyslou smotanou vymiešanou s trochou múky. Ako príloha je vhodná ryža ale dobré to môže byť aj so zemiakovou kašou.

Ďalšie zaujímavé recepty nájdete aj tu.