Burko

Spoločnými silami zvládneme všetko

Iveta Burianeková Kysnuté koláče Recepty

Parená knedľa s kyslou smotanou

V sobotu som robila knedle k prívarku a skúsila som jednu naplniť plnkou z kyslej smotany.

Parená knedľa s kyslou smotanouSuroviny:
Takže klasika kysnuté cesto na knedle.
400 ml mlieka
1 droždie
3 PL kryšt. cukru
1 kg polohr. múky
2 lyžičky soli
100 ml oleja

Plnka:
1 kyslú smotanu
cesnak podľa chuti
vegeta
Všetky suroviny som spolu vymiešala a natrela na cesto. Kto chce môže si pridať aj pažítku alebo kôpor….

Postup:
Urobíme klasické kysnuté cesto. Mlieko zohrejeme, dáme do misy, rozmiešame v ňom cukor, kvasnice a 2 PL múky. Necháme 10-15 minút postáť. Potom pridáme soľ, olej, postupne pridávame múku a vypracujeme vláčne cesto. Prikryjeme ho a necháme nakysnúť.
Vykysnuté cesto som rozdelila na štyri kúsky. Vyšli mi tri knedle a ten štvrtý kus som rozvaľkala, natrela plnkou, zvinula ako závin a dala do parného hrnca pariť 20 minúť.
Pred podávaním nakrájame a polejeme opraženou slaninkou a cibuľkou.

Ďalšie zaujímavé recepty nájdete aj tu.