Burko

Spoločnými silami zvládneme všetko

Iveta Burianeková Kysnuté koláče Recepty

Kysnutý koláč s kyslou smotanou

Suroviny:
400 ml mlieka
1 droždie
3 PL kryšt.cukru
1 kg polohr. múky
2 lyžičky soli
100 ml oleja

Plnka:
3 kyslé smotany
cesnak
soľ
vegeta
2 vajcia

Postup:
Urobíme klasické kysnuté cesto len dáme viac soli. Mlieko zohrejeme, dáme do misy, rozmiešame v ňom cukor, kvasnice a 2 PL múky. Necháme 10-15 minút postáť. Potom pridáme soľ, olej, postupne pridávame múku a vypracujeme vláčne cesto. Prikryjeme ho a necháme nakysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a dáme na plech. Na cesto vylejeme plnku.
Tú sme urobili zo surovín ktoré sú napísané vyššie, všetky spolu sme vymiešali.
Na plnku podľa chuti si môžete dať zeleninku, alebo špekáčiky…. Ja som dala mexickú zeleninovú zmes.

Tento druhý koláč je vylepšený plnkou z kyslej smotany, taveného syru Niva a pažítkou. Bol vynikajúci s čerstvou paradajkou a paprikou.