Burko

Spoločnými silami zvládneme všetko

Iveta Burianeková Kysnuté koláče Recepty

Juhoslovanské koláče

Juhoslovanské koláčeJuhoslovanské koláče patria medzi najobľúbenejšie pochúťky a jednohubky pre návštevu.

Suroviny:
400 ml mlieka
1 droždie
3 PL kryšt.cukru
1 kg polohr. múky
2 lyžičky soli
100 ml oleja
Krém:
1 ks Hera
2 žĺtka
2 lyžičky soli

Postup:
Mlieko zohrejeme, dáme do misy, rozmiešame v ňom cukor, kvasnice a 2 PL múky.
Necháme 10-15 minút postáť. Potom pridáme soľ, olej, postupne pridávame múku a vypracujeme vláčne cesto. Prikryjeme ho a necháme nakysnúť.
Pripravíme krém:
Zmäknutú Heru dohladka rozmiešame so žĺtkami a soľou. Keď je cesto pekne vykysnuté, rozdelíme ho na polovice a každú rozvaľkáme asi na 1 cm. Každú natrieme krémom a zvinieme
do rolády. Povrch rolád tiež potrieme krémom. Pokrájame šikmým rezom na trojuholníky.
Posypeme sezamom, príp. makom, rascou alebo hocijakým iným posypom.
Poukladáme na suchý plech a pečieme pri 185-190 C
Tip:
Pokiaľ si krém rozdelíte na dve polovice a do jednej pridáte prelisovaný cesnak, môžete robiť polovicu cesnakových koláčov.

Ďalšie zaujímavé recepty nájdete aj tu.

 

close

Prajeme príjemné čítanie a ďakujeme za zdieľanie