Burko

Spoločnými silami zvládneme všetko

Archív Október 2015 Iveta Burianeková Recepty Zdravé jedlá

Chutná zelenina

Zemiaky a mrkvu v pomere 1:1 na strúhadle alebo nožom nakrájame na tenké hranolky.
Osolíme a necháme minimálne 30 minút odležať.
Potom zeleninu jemne opláchneme vodou a v utierke vysušíme.

Na vymastený plech dáme zeleninu a v horúcej rúre pečieme cca 30-40 minút.
Medzitým si pripravíme dresing:
čajová lyžička horčice,
2 polievkové lyžice olivového oleja a šťava z citróna.
Vo vriacej vode povaríme mrazený hrášok, maximálne 2 minúty, scedíme a dáme do dresingu.
Vo vriacej vode uvaríme vajcia.
Zeleninu vyberieme z rúry, na vrch dáme hrášok a vajíčka.
Podávame so zeleninovým šalátom alebo počas grilovacej sezóny k mäsku či klobáskam.