Burko

Spoločnými silami zvládneme všetko

Iveta Burianeková Pekárnička Recepty

Biely rascový chlieb

Biely rascový chliebSuroviny:
350 ml vody
1 k.l cukru
1 – 2 k.l. soli
500 g hladkej múky T-650
1 p.l. rasce
1 k.l. ľanových a slnečnicových semienok (môžme dať a nemusíme)
1/2 z kocky čerstvého droždia

Postup
Do pekárničky vkladáme suroviny v poradí, ako sú uvedené v recepte. To znamená, že nalejeme 350 ml vlažnej vody, nasypeme cukor, soľ (soľ nesmie prísť do kontaktu s kvasnicami), pridáme múku. Do rohov semienka.
V strede urobíme jamku, do ktorej dáme kvasnice a zakryjeme trochou múky.
Nastavíme program 1 na biely chlieb, veľkosť 750 g a my máme radi tmavú kôrku.

Dobrú chuť!

Je výborný!

Ďalšie zaujímavé recepty nájdete aj tu.

close

Prajeme príjemné čítanie a ďakujeme za zdieľanie