Burko

Spoločnými silami zvládneme všetko

Archív December 2014 Recepty

Avokádová nátierka

 

Je bezlepková,
je vegan,

je raw.
A hlavne, je mňaaaam. 

Suroviny:
• 1 zrelé avokádo (pod tlakom prstov sa pučí, v obchodoch majú tvrdé ako skala, ale pri izbovej teplote dozrie)
• citrónová šťava (asi 2 KL)
• soľ (asi 1 KL)
• mleté korenie (ja už čierne nepoužívam a meliem si ho priamo pred použitím)
• 2-3 strúčky roztlačeného cesnaku

Postup:
Avokádo po obvode rozrežieme, vyberieme kôstku a  lyžicou ho vylupneme do  pripravenej nádoby (ja používam foodprocessor, ale stačí obyčajná miska s vidličkou). Pridáme citrónovú šťavu a  soľ (môžeme nahradiť umeoctom), korenie, cesnak a  zmiešame. Tadáááá. Dochutíme (každý má rád inú chuť) a  natierame na chlebík alebo pečivo. Jedla som očká s touto pomazánkou a  bobuľami hrozna. Boli úžasné. Tak teda, dobrú chuť. 😉
Dagmar Sváteková

close

Prajeme príjemné čítanie a ďakujeme za zdieľanie